Fonduri suplimentare pentru restaurarea Centrului Militar

27 august 2012 15:270 comments

Consiliul Judeţean Alba a suplimentat fondurile pentru reabilitarea clădirii Centrului Militar şi a lansat o nouă licitaţie pentru lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare existente şi reparaţiile aferente cu o valoare estimată la aproximativ 57.000 de euro (259.107 lei). Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut, iar data limită de depunere a ofertelor este 5 septembrie a.c.
„În momentul de faţă, asupra clădirii se execută lucrări de restaurare care cuprind zona demisolului precum şi tencuirea şi zugrăvirea faţadelor exterioare şi înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale (jgheaburi şi burlane). În urma decopertării tencuielii s-a observat prezenţa acestor ancadramente de piatră care urmează a fi reparate sau înlocuite în funcţie de gradul de degradare. Păstrarea tâmplăriilor existente din PVC sau din lemn ar afecta într-un mod negativ imaginea clădirii prin calitatea slabă a finisajului precum şi prin gradul ridicat de degradare a tâmplăriilor de lemn, acesta fiind complet neadecvat unei cladiri monument istoric, amplasate într-o zonă considerată monument istoric, şi anume în incinta Cetăţii Medievale Alba Iulia. Toţi aceşti factori fac necesară şi oportună intervenţia asupra tâmplăriei exterioare a construcţiei pentru aducerea acesteia la condiţii normale de siguranţă şi confort în conformitate cu valoarea istorică a zonei”, se arată în memoriul depus de proiectant.
Odată cu atribuirea noului contract, suma alocată din bugetul judeţului pentru lucrările de reabilitare a clădirii Centrului Militar ajunge la o valoare de peste 280.000 de euro. Prima licitaţie pentru lucrările de restaurare a fost lansată de Consiliul Judeţean Alba în luna noiembrie 2011.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com