Formarea specialistilor DGASPC Alba in domeniul drogurilor

14 iunie 2017 13:050 comments

Comunicat DGASPC Alba – Formare de baza în domeniul drogurilor destinată specialiștilor din cadrul DGASPC Alba

În perioada 12-13.06.2017, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA), a organizat o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor, la care au participat 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba. Sesiunea de formare a însumat 16 ore de învățare și a fost susținută de un formator acreditat din cadrul CRPECA Alba Iulia.

Temele abordate au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri în România și la nivelul județului Alba, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul de specialitate din instituțiile publice locale cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului.

La finalul cursului participanții – asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de pe raza județului Alba vor primi certificate de participare eliberate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG ALBA

 

Foto: totb.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com