Fostul şef al Poliţiei Teiuş condamnat la închisoare cu suspendare

6 decembrie 2012 16:250 comments

Marius Pop, fost șef al Poliției Teiuș, a fost condamnat miercuri la 5 luni închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă.
“Prin sentinţa nr.153 pronunţată în 05.12.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul Pop Marius-Mircea la pedeapsa de 5 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 5 luni, ce constituie termen de încercare, pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă.
Pentru acuzaţia săvârşirii infracţiunii de favorizare a infractorului, Curtea de Apel Alba Iulia îl achită pe inculpat.
Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată” se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia .
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com