FOTO: Garda Romană a Legiunii XIII Gemina a făcut o demonstraţie de forţă în Piaţa Cetăţii

12 aprilie 2013 17:290 comments

DSCN1569Vineri după amiază Garda romană a Legiunii XIII Gemina a fost prezentă pentru prima dată anul acesta în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. O trupă formată din războinici daci şi doi gladiatori au dat o tură de la Muzeul Naţional al Unirii spre Catedrala Reîntregirii Neamului pentru ca apoi să se întoarcă în Piaţa Cetăţii unde au făcut o demonstraţie de forţă şi manipulare a “armelor” din dotare. Aproximativ 500 de persoane de toate vârstele au participat la demonstraţie, ba chiar mai mult unii voluntari au fost implicaţi într-o “luptă” dintre daci şi romani.

Garda romană face parte dintr-un proiect al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, intitulat „Ţinutele istoriei II. Garda romană de la Apulum”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Legiunea s-a făcut remarcată anul trecut prin două acțiuni care au impresionat publicul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina se întoarce acasă (26 octombrie) și Tabăra de iarnă a Legiunii a XIII-a Gemina (23 decembrie). De asemenea, Garda romană a promovat cu succes județul Alba și municipiul Alba Iulia la ediția din noiembrie 2012 și martie 2013 a Târgului de Turism al României, desfășurat la București și la ediția din martie a Târgului de Vacanțe de la Cluj-Napoca. Amintim că membrii ei sunt voluntari.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com