FOTO: Reprezentanţii Comisiei Europene în dialog cu elevii din Alba Iulia

17 aprilie 2013 14:260 comments

DSCN2019Astăzi, 17 aprilie 2013, la ora 13.00 comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră” derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România au avut întâlniri cu elevii din clasele IX-XII de la Liceul de Muzică și Arte Plastice. La întâlnire au fost prezenţi 30 – 35 de elevi care au fost informaţi despre programele, rolul şi iniţiativele Comisiei Europene

În cadrul primei întâlniri, elevii claselor V-VIII au fost antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii au aflat toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând cluburi „Europa, casa noastră” în școli sau acțiuni pe subiecte europene, profesorii pot câștiga 25 de excursii în Bruxelles.

Acţiunea din judeţul Alba este parte a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a treia ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com