FOTO: Peste 300 de persoane s-au înghesuit pentru a ocupa cele 355 joburi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

19 aprilie 2013 10:040 comments

DSCN2125Astăzi de la ora 9.30, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă la Sediul Direcţiei de Programe. La eveniment au fost prezenţi peste 300 persoane de toate vârstele.
Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă de combatere a şomajului, deoarece oferă posibilitatea, pe de-o parte, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se întâlnească în mod direct, fără intermediari, cu angajatorii care au locuri de muncă vacante iar, pe de altă parte, agenţilor economici de a-şi recruta personalul de care are nevoie.
La această bursă au fost prezenţi 28 de agenţi economici care au oferi 355 de locuri de muncă din care 54 pentru cei cu studii superioare, mai ales ingineri şi consilieri în asigurări şi companii financiare.
După ce au aşteptat la o coadă de aproximativ 15 minute cei interesaţi au luat contact direct cu angajatorul, iar apoi au depus un CV în urma căruia primeau un calificativ şi erau selectaţi la interviu.
Judeţul Alba are o rată a şomajului de 9,12%: locul cinci la nivel naţional şi locul 1 în Transilvania, precum şi peste 15.600 de şomeri.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com