Funcţionarii rămân cu salariile tăiate, Hava vrea bani de lucrări

3 aprilie 2012 00:014 comments

După plecarea numărului doi din partidul portocaliu, mă refer aici la Sorin Frunzăverde, pedeliştii au început să îşi dea arama pe faţă. Şi vorbim aici de şefii lor. Recent, vicepreşedintele PDL Mircea Hava, cel care vremelnic ocupă şi fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, declara pentru un ziar central că nu este de acord cu o eventuală mărire a salariilor bugetarilor cu 10 la sută. Tot el spunea că aceşti bani mai bine s-ar da să se construiască ceva. Declaraţie absolut halucinantă, plină de dispreţ la adresa funcţionarilor. De fapt la adresa tuturor!
Politicianul la care făceam referire a avut argumente puerile: cele 10 procente reprezintă o sumă “infimă” pentru funcţionarii din administraţie. Asta în condiţiile în care toţi angajaţii din sistemul bugetar au suferit în 2010 pierderi salariale între 25 şi 40 la sută. Este evident că aceşti oameni s-ar bucura de o recuperare a acelor sume, iar cele 10 procente nici nu acoperă inflaţia din 2010 până acum. Dar baronul local Hava demonstrează încă o dată cât îi pasă de oameni. DELOC.
La momentul tăierii salariilor, pe care le-a aprobat şi girat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, Hava nu şi-a asumat nicio secundă aceste diminuări. A evitat să apară în public şi să recunoască faptul că a fost de acord cu o asemenea măsură. Pentru ca acum, la doi ani de la tăierea salariilor bugetarilor să spună cu nesimţire că nu este cazul să se procedeze la o recuperare a acelor bani pierduţi.
Vorbeam de datul aramei de faţă. Ceea ce Hava a făcut cu acelaşi tupeu care îl caracterizează. El a declarat că de acei bani “mai bine s-ar construi ceva”. Tot el recunoaşte că toţi primarii pedelişti din ţară fac presiuni asupra guvernului pentru alocarea de fonduri acum, înaintea alegerilor, pe motiv că există lucrări care trebuie finalizate. Poate vrea să mai facă vreo Cetate, borduri, trotuare şi alte lucrări electorale, că tot vin alegerile. Normal că Hava vrea să se construiască ceva. Tot construieşte de câţiva ani: trotuare, alei, taie parcuri şi le transformă în parcări, bagă bani în neştire în Cetate în loc să creeze locuri de muncă. Îi înţelegem nevoia de a construi: firmele clientelei pedeliste, care fac toate lucrările din Alba Iulia, au mare nevoie de bani. Zeci de milioane de euro, dacă se poate. Chiar dacă aceşti bani ar fi trebuit să fie daţi salariaţilor din sistemul bugetar. Nu contează. Doar trebuie să cotizeze în campania electorală.
Să ceri bani pentru lucrări în locul recuperărilor salariale ale funcţionarilor pentru ca firmele puterii să prospere în timp ce ţara se adânceşte în sărăcie este cea mai evidentă demonstraţie de NESIMŢIRE şi NEPĂSARE. La adresa tuturor.
CĂLIN POTOR,

Candidatul USL la Primăria Municipiului Alba Iulia

4 Comments

  • ESTE TRIST CA SE VORBESTE SI DE CATRE PDL-UDMR-UNPR-USL, NUMAI DE DREPTURIȘLE ANGAJATILOR, CE ESTE CORECT.DAR SA NU VORBESTE DE FRAUDA LEGII PENSIILOR, DE ANASTASES, HOATA TARI, DE INGHETAREA PENSIILOR DE 2 ANI, DE A NU RESPECTA MAJORAREA PENSIILOR CU CE A VOTATA ACTUALA PUTERE E FOARTE TRIST.CUM TINERI AU NEVOIE DE BANI, SI PENSIONARI CARE AU MUNCIT ,AU PLATIT TAXE, INPOZITE ,CAS 41 ANI SI MAI MULT, MERITA ATENTIE.DESIGUR DACA SI USL SE BAZEAZA PE RECORDUL LUI BASESCU, CAND IN 2011 AU FOST MAI PUTINI PENSIONARI CU 86000 INSEAMNA CA SCHINBAM CEVA CU ALTCEVA.CRED CA PENTRU MUNCA DEPUSA DE 41 ANI +SCOALA DE 17 ANI(58 ANI DIN VIATA) MERITA PENSIONARUL O VIATA MAI BUNA , NU MIZERIE SOCIALA, SARACIE, SI CIUBUC DAT DIN PENSIA MICA PE UNDE MERGE, PE LANGA SCUNIRI ZILNICE.NICI UN CUVANT DEPRE MILIOANE DE PENSIONARI CARE AU CLADIT ROMANIA, NU SE VORBESTE DE USL.E TRIST, DEPRIMANT, SI DE PROST AGUR.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com