Fundaţia Comunitară Alba semnează 11 contracte de grant prin care se vor finanţa proiecte ale liceenilor din Alba Iulia

16 martie 2013 13:550 comments

youth
Luni, 18 martie 2013, orele 12, la Hotel Parc (Salonul Roșu), are loc evenimentul de semnare a contractelor de grant prin care Fundația Comunitară Alba finanțează în acest an, cu peste 22.000 lei, un număr de 11 proiecte, reprezentând tot atâtea inițiative în comunitate ale liceenilor din Alba Iulia, care se vor realiza cu ajutorul Programului YouthBank.
Programul YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de educație nonformală în județul Alba în anul 2012, în cadrul Galei Voluntarilor, tot aici câștigând premiile pentru cel mai bun coordonator de voluntari și voluntarii anului la secțiunile educație și junior. La nivel național, YouthBank a fost desemnat „Cel mai bun proiect educaţional al anului” în cadrul Galei Premiilor în Educaţie 2010, în anul 2011 a primit premiul doi la categoria „Proiecte pentru tineret” în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în anul 2012, la aceeași gală, programul a primit premiul trei la categoria „Comportament civic și participare publică”, o confirmare în plus că YouthBank este o excelentă şcoală de dezvoltare personală.
Programul YouthBank susține tinerii liceeni din Alba Iulia și inițiativele lor în comunitate. Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. Programul YB pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com