Furnizorii de energie vor fi amendati daca nu sunt alimentati toti consumatorii

20 septembrie 2017 15:424 comments

În dimineaţa de iercuri (20 septembrie) la Alba mai erau 21 puncte ale distribuitorului de energie electrică cu 362 de utilizatori….

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie va amenda companiile de distribuție din grupurile Electrica şi Enel cu până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă unde mai sunt consumatori nealimentați, în urma furtunii de duminică, 17 septembrie a declarat preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, conform mediafax.ro.

„Am demarat la Enel şi Electrica o acțiune de verificare, să vedem dacă au respectat prevederile legale, potrivit cărora trebuie să alimenteze toți consumatorii din mediul urban în 48 de ore, iar pe cei din mediul rural în cel mult 72 de ore de la producerea evenimentului, în cazul unei furtuni deosebite, cum a fost cea de duminică. Acolo unde nu s-a respectat această prevedere, vom aplica o amendă de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă care nu este alimentată”, a declarat Niculae Havrileţ.

Cei de la mediafax.ro spun că, la nivelul ţării, circa 500.000 de consumatori de energie au fost afectaţi de furtuna de duminică, 17 septembrie 2017, potrivit Ministerului Energiei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com