Gabriel Plesa-prima conferinta de presa ca primar

1 octombrie 2020 14:410 comments

USR – PLUS : „ Albaiulienii hotărăsc majoritatea în Consiliul Local” – prima consultare cetățenească din România pentru o decizie politică

 

Alianța USR-PLUS lansează în premieră în România prima consultare cetățenească care va sta la baza deciziei privind formarea majorității politice în Consiliul Local Alba Iulia.

Consultarea „Albaiulienii hotărăsc majoritatea în Consiliul Local” se va desfășura timp de trei zile în stradă, dar și on-line, iar cetățenii sunt invitați să decidă dacă USR-PLUS trebuie să facă alianță în Consiliul Local Alba Iulia cu viitorii consilieri locali ai Partidului Social Democrat sau cu cei ai Partidului Național Liberal. Echipe de tineri vor parcurge la pas cartierele orașului pentru a întreba albaiulienii cum vor să arate majoritatea politică din Consiliul Local Alba Iulia, iar în paralel un sondaj similar va avea loc pe pagina de internet a noului primar ales Gabriel Pleșa (www.gabrielplesa.ro). Consultarea va fi deschisă de vineri de la ora 0:00 până duminică la ora 24:00.

„Albaiulienii au câștigat Primăria Municipiului Alba Iulia și este normal ca tot ei să decidă ce majoritate politică va guverna la nivel local. USR-PLUS își asumă cu responsabilitate și deschidere totală preluarea administrației locale la Alba Iulia. Decizia formării majorității politice în Consiliul Local puteam să o luăm într-un sediu de partid, însă am decis să oferim cetățenilor această putere. Mergem în stradă să îi întrebăm pe oameni și totodată îi invităm să voteze on-line într-un exercițiu de democrație participativă care, din informațiile pe care le avem, este o premieră în viața politică din România. Am promis că sunt primarul tuturor albaiulienilor și de aceea este corect ca decizia privind viitoarea majoritate locală să fie luată de toți cetățenii, indiferent ce opțiune politică au avut duminică. Alegerile au trecut și acum avem de administrat un oraș, iar acest lucru trebuie făcut cu responsabilitate în viitorul Consiliu Local și în Primăria Alba Iulia. Consiliul Local va fi format din oameni care trebuie să dezbrace haina politică și să pună pe primul plan interesul orașului și al albaiulienilor. Vă invit astfel, dragi albaiulieni, să participați și la deciziile politice privind viitorul orașului vostru. Am câștigat împreună, decidem împreună!”, a spus Gabriel Pleșa, noul primar ales al municipiului Alba Iulia.

Noul primar ales al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, anunță totodată faptul că își propune ca acest gen de consultări cetățenești să fie făcute pentru orice decizie sau proiect cu importanță majoră pentru municipiu.

Vă rugăm să participați la această consultare cetățenească printr-un vot la sondajul organizat pe site-ul www.gabrielplesa.ro sau în stradă, la echipele noastre care vor încerca să ajungă în cât mai multe zone din Alba Iulia.

 

Biroul de Presă al USR-PLUS Alba Iulia

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com