Gheorghe Feneşer a fost instalat oficial prefect al judeţului Alba

13 ianuarie 2013 15:161 comment

Sâmbătă la Prefectura Alba a avut loc ceremonia ceremonia oficială de învestire a noului prefect, Gheorghe Feneşer, numit în respectiva funcţie săptămâna trecută, de către premierul României, Victor Ponta. Gheorghe Feneşer îl înlocuieşte în fumncţia de prefect pe Flaviu Cozuc care s-a aflat la conducerea Instituţiei Prefectului Alba 70 de zile.
La ceremonia de investire a participat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, reprezentanţi ai PNL, PC dar şi ai PDL(Ion Dumitrel şi Alexandru Pereş) precum şi reprezentanţi ai direcţiilor deconcentrate şi altor instituţii publice din Alba şi reprezentanţi ai liberalilor şi conservatorilor din judeţ.
Ceremonia de învestire a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, care a citit actul oficial, emis de Guvernul României.
După depunerea jurământului noul prefect de Alba a declarat că va respecta cu sfinţenie Constituţia şi va veghea la respectarea legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii, că doreşte o colaborare foarte bună cu toate instituţiile şi cu toţi parlamentarii judeţului, indiferent de coloratura politică. Acesta a subliniat că anul 2013 va fi unul deosebit de greu, atât din punct de vedere economic, cât şi administrativ, având în vedere pregătirile ce vor demara pentru noua împărţire teritorială a ţării. Legat de aceasta, a promis că, în calitate de prefect, va depune toate eforturile pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune arătându-şi convingerea că, pentru acest deziderat este posibilă o coagulare a tuturor forţelor politice, şi arătând că un prim pas pentru atingerea acestui ţel şi pentru ”intrarea în normalitate” este tocmai prezenţa la eveniment a preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel pe care l-a asigurat că-i va fi un partener real, cu care va putea dialoga pentru rezolvarea problemelor judeţului. “Doresc o colaborare foarte bună cu toate instituţiile deconcentrate, cu toţi parlamentarii judeţului, indiferent de coloratură politică. Eu, în calitate de prefect, vă spun că nu doresc să fiu spectator la această împărţire teritorială şi mai precis la acest proiect administrativ. O să depun toate eforturile care îmi stau în putinţă pentru ca Alba Iulia, capitala Unirii, să devină capitală de regiune. Singur nu voi reuşi categoric, iar pentru asta sunt convins că trebuie să facem totul pentru coagularea clasei politice, să lăsăm deoparte orice neînţelegeri şi orice orgolii care au fost până acum şi să intrăm în normalitate” a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com