„Grupa Mămăruţelor” şi „Dance to sunrise”, locul I la Concursul Judeţean de Majorete

21 mai 2012 16:470 comments

Sâmbătă dimineaţă, la Şcoala “Mihai Eminescu” Alba Iulia a avut loc cea de a VI-a ediţie a Concursului Judeţean de Majorete şi Gimnastică Aerobică, organizat de Filiala Alba a Academiei Olimpice Române, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Alba şi al Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba Iulia.
„În acest an, la competiţie au luat parte 24 de echipe de majorete şi gimnastică aerobică de la şcoli din Alba Iulia, Bărăbanţ, Sebeş şi Blaj, cu un total de peste 356 de concurenţi, însoţiţi de instructori şi cadre didactice. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă: preşcolari, învăţământ primar, gimnazial şi liceal, separat pentru majorete şi gimnastică aerobică. Arbitrajul a fost unul corect, câştigând cel mai bun”, a declarat Grozav Vasile, secretar AOR Alba.
Debutul a avut loc în sala de sport cu prestaţiile celor mai mici dintre majorete. Însoţite de cadre didactice, părinţi, bunici sau prieteni, micile majorete au făcut un adevărat spectacol, aplaudat cu generozitate de publicul spectator. Mişcările elegante pe ritmuri muzicale alerte au făcut întrecerea palpitantă între echipele de copii din categoria preşcolari.
Micuţele majorete au demonstrat că mişcarea înseamnă pentru ele o activitate importantă în cadrul grădiniţei unde îşi desfăşoară activitatea
Cel mai palpitant moment pentru categoria preşcolari a fost cel al premierii cu diplome şi medalii, în prezenţa a sute de părinţi şi bunici ai copiilor. Pentru cei mai mulţi dintre ei a fost pentru prima dată când au primit o medalie. Indiferent de locul ocupat de micuţi, aceştia au sărit în sus de bucurie când au aflat că au ocupat chiar şi ultimul loc.
Juriul a apreciat că efortul micuţelor majorete trebuie răsplătit cu premiul I, pentru două echipe: Grupa Mămăruţelor de la Grădiniţa Dumbrava Minunată, îndrumate de prof. Alexandru Chirilă, alături de susţinerea educatoarelor Nica Amalia şi Oţoiu Floare, şi Majoretele Clubului de Dans Sportiv “Dance to Sunrise” Alba Iulia, pregătite de instructorul Vasile Vlad. Toate echipele concurente au primit medalii şi diplome din partea organizatorilor.
Felicitări micuţilor şi organizatorilor!

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com