Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montana saluta ultimele declaratii ale primului ministru

21 aprilie 2012 21:182 comments

Scrisoare Deschisă
Domnului Prim-Ministru Mihai Răzvan Ungureanu

Domnule Prim-Ministru,

Apreciem faptul că aţi evidenţiat public realităţile cu care se confruntă comunitatea din Roşia Montană, care aşteaptă de ani de zile avizarea unui proiect industrial ce creează locuri de muncă şi îi aduce siguranţa unui viitor mai bun!

Noi, membrii Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană, afirmăm cu toată convingerea că proiectul minier aurifer este una din cele mai importante investiţii industriale ale ultimilor ani din România şi că, în urma implementării acestui proiect, atât comunitatea locală, cât şi bugetul naţional, patrimoniul cultural şi mediul vor avea numai de câştigat.

Proiectul minier de la Roşia Montană este un proiect strategic, un proiect cu un impact economic potenţial de 19 miliarde de dolari pentru economia românească. Sute de firme, întreprinderi mari, mici şi mijlocii, vor avea comenzi în diferitele stadii de evoluţie a proiectului. Peste 3600 de locuri de muncă, directe şi indirecte, vor fi create în economia românească. În plus, cele 70 de milioane de dolari ce vor fi investite în restaurarea obiectivelor de patrimoniu din Roşia Montană, cele peste 130 de milioane de dolari utilizate drept garanţie pentru reabilitarea mediului şi cele peste 130 de milioane de dolari ce se vor investi în infrastructura locală vor aduce prosperitate pentru comunitatea din Roşia Montană, care îşi va redobândi demnitatea trecutului său minier.

Este timpul ca factorii de decizie de la nivel central să-şi asume responsabilitatea unei decizii, pentru că, altfel, semnalele pe care le dăm investitorilor străini sunt extrem de descurajatoare. Într-un moment în care economiile naţionale se confruntă cu o lungă recesiune economică, nu ne permitem să tratăm cu nepăsare potenţialii investitori, ci trebuie să facem toate eforturile pentru a crea parteneriate cu acestia, pentru dezvoltarea economică a ţării.

Sperăm aşadar în urgentarea unei decizii din partea Guvernului pentru demararea proiectului minier.

Cu deosebită consideraţie,

Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană

Eugen Furdui
Primarul comunei Roşia Montană

Ion Popescu
Preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian

Bogdan Baltazar
Consultant financiar

Ovidiu Nicolescu
Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România

Tiberiu Andrioaiei
Director General şi Vicepreşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii

2 Comments

  • OAMENI CUNPARATI CU BANI GREI.BANUL NU ARE MIROS, SI DE FAPT CE LE PASA CE VA FI CU TARA LOR.DACA ACESTE VALORI AR FI EXPLOATATE, VALORIFICATE PENTRU SARACUL POPOR ROMAN, BATJOCORIT, FURAT, MINTIT, UMILIT, HAI MAI MERGE, DAR SA O FACI BOGATI PE CEI CARE SUNT BOGATI, PENSIONARI DIN CANADA CARE AU DE 20=30 ORI MAI MARE PENSIA CA NOI VHIAR NU O INTELEG.TARA FURAT DE CEI CARE AU VANDUT ROMANIA PE BUCATI.DACA VA MAI FI ISTORIE CRED CA ACESTIA DE AZI VOR FI PE PAGINA TRADATORI NEAMULUI.

  • chiar ar fi cazul ca factorii de decizie sa isi faca treaba, adica sa ia o decizie. sa speram ca in decizia lor vor tine cont de parerile expertilor si de parerile oamenilor din Rosia Montana, in cazul acesta cu siguranta se va porni proiectul!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com