Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la festivaluri de teatru din Romania si Republica Moldova

28 septembrie 2017 17:411 comment

Până la finalul anului Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia cu trei spectacole din repertoriu, la o serie de manifestări culturale şi festivaluri din România şi Republica Moldova (comunicat)

„În largul mării” după Slawomir Mrozek, un spectacol despre conflictul dintre putere, autoritate şi libertate individuală, va fi prezentat în cadrul Festivalului de Teatru „Tanţa şi Costel” organizat de Primăria Municipiului Medgidia în parteneriat cu Garnizoana Medgidia în perioada 29 septembrie-1 octombrie. Compania de teatru Skepsis participă la acest eveniment graţie colaborării cu Cercul Militar Alba Iulia.

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia va susţine grupul la mai multe evenimente dedicate punerii în valoare a trupelor şi companiilor tinere: Spectacolul „Maestrul”, după Eugen Ionesco, care subliniază ridicolul şi absurdul tendinţei umane de a crea idoli şi de a imita forme fără fond, va fi prezentat în perioada 14-15 octombrie la Cluj-Napoca în cadrul celei de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Studenţesc „Zilele Imago”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca şi Teatrul Liber IMAGO, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Festivalul îşi propune ca în fiecare an să reunească cele mai bune grupuri, companii, trupe de teatru din ţară şi este dedicat stimulării schimbului de experienţă, dialogului deschis şi libertăţii de creaţie a trupelor tinere participante.

Pe 17 octombrie Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Haşdeu”, Cahul, (Republica Moldova) împlineşte 30 de ani de activitate. În spiritul bunei colaborări existente şi dorinţei de a dezvolta schimbul de experienţă, Grupul Skepsis este invitat de onoare în cadrul manifestărilor aniversare. Se vor prezenta publicului două spectacole din repertoriul grupului: „În Largul Mării” şi „Procesul lui Prometeu” (un spectacol original, cu aspecte interactive, în care publicul este provocat să judece acţiunile celui care reformează, schimbă, inovează).

Spectacolul „Procesul lui Prometeu” va fi prezentat în cadrul programului Galelor Teatrului Studentesc „Seri în lumea Thaliei”, ediţia a XIII-a, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti în perioada 20-22 octombrie şi la care participă mai multe grupuri, trupe de teatru studenţeşti din România. Anul acesta festivalul se va desfăşura la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, Buşteni.

La finalul lunii noiembrie (24-26 noiembrie 2017) spectacolul „Maestrul” va fi prezentat şi la Festivalul Naţional Studenţec de Teatru al Absurdului „Eugen Ionesco”, ediţia a XXII-a, dedicat „părintelui absurdului” şi organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Festivalul reuneşte în fiecare an cele mai bune spectacole pe tematica specifică teatrului absurd.

La finalul anului, în luna decembrie, Grupul Skepsis aşteaptă ca de fiecare dată cu multă nerăbdare Festivalul Internaţional de Teatru „Zilele Teatrului Ludic”, organizat de Asociaţia Culturală Studenţească „Ludic” şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Timp de treizeci de ani, Teatrul Studenţesc „Ludic” a fost un loc în care a fost creată şi trăită cultura sub semnul excelenţei, având o bogată experienţă internaţională. Grupul Skepsis este deja o prezenţă de tradiţie la acest eveniment. Scopul acestui festival este de a prezenta, prin intermediul unei varietăţi de spectacole şi ateliere conduse de către profesionişti, o imagine globală a bogăţiilor şi provocările teatrului internaţional de astăzi.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com