Haituit de autoritatile romane pentru cateva scanduri! Eroul din Apuseni ar putea sa ajunga la inchisoare dupa ce a salvat cinci oameni de la moarte

27 ianuarie 2014 08:380 comments

erou1

De circa o saptamana, de cand cu tragedia din Apusenii, romanii experimenteaza din nou senzatia de mult pierduta, de a avea proprii nostri eroi.

Trei moti din Apuseni, pe numele lor: Argentin Todea, Gheorghe Trif si Gheorghe Giurgiu, au reusit sa fie mai eficienti decat toata tehnologia de zeci de mii de euro a autoritatilor si sa salveze cinci oameni de la moarte. Limita dintre „eroism” si „penal” este uneori extrem de vaga. Nimeni nu se astepta ca taranii din Apuseni sa fie, pana acum o saptamana, tratati de autoritatile romane ca niste infractori in toata puterea cuvantului.

Argentin Todea a fost, cu cativa ani in urma in atentia DIICOT, dupa ce procurorii au destructurat o retea extrem de complexa care falsifica diplome de studii, carti de munca si dosare de pensii. Gruparea infractionala actiona in Alba, Cluj, Hunedoara, Arad, Maramures, Satu Mare, Teleorman si Bucuresti, iar prejudiciul adus se ridica la aproximativ 350.000 de lei. Dosarul a fost unul foarte voluminos, iar la finalizarea acestuia, 167 de incuplati si invinuiti au fost trimisi in judecata.

iovanPrintre cei care au ajuns in fata judecatorilor se afla si Argentin Todea, cel care a gasit epava avionului pilotat de Adrian Iovan. In rechizitoriul procurorilor de la DIICOT se arata ca acesta s-a dat nici mai mult nici mai putin decat 10 metri cubi de scandura lui Sabin Coasian pentru ca acesta sa-l ajute sa falsifice un dosar de pensie.

De la inceputul anului 2012 si pana azi, eroul din Apuseni este purtat prin tribunale. In timpul procesului, statutul acestuia s-a modificat din invinuit in inculpat, el riscand astfel o pedeapsa penala cu inchisoare pentru complicitate la inselaciune. O noua infatisare in acest dosar are loc chiar in aceasta dimineata la Tribunalul Alba.

Sursa: wowbiz.ro

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com