In asteptarea Centenarului Unirii, Victor Negrescu va promova Municipiul Alba Iulia in Parlamentul European

16 februarie 2017 09:560 comments

VICTOR-NEGRESCU-A-DEVENIT-AMBASADOR-AL-CAMPANIEI-ESKILLS-FOR-JOBS-title-750x547

Continuă disputa PNL-PSD prilejuită de apropierea Centenarului Unirii din 2018 şi finanţarea redusă pentru evenimentele de anul viitor. Liberalii au acuzat PSD-ul de interesul scăzut pentru Centenarul Unirii din 2018.

Social-democraţii contra-atacă. Într-un comunicat de presă se spune că „eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a atras atenția în plenul Parlamentului European că va face o prioritate din promovarea în UE a zonei de Centru şi de Vest a României, prin organizarea unei serii de conferinţe şi expoziţii”. Tânărul politician promite că se va asigura ca marcarea Centenarului Unirii să plaseze municipiul Alba Iulia pe harta Europei.

„Pe viitor voi organiza la Parlamentul European o serie de conferinţe şi expoziţii pentru promovarea zonei de Centru şi de Vest a României, voi căuta ca Centenarul Unirii să devină un prilej de creştere a profilului ţării noastre şi a Municipiului Alba Iulia la nivel european şi mai ales mă voi asigura ca proiectele pilot, în valoare de 9,3 milioane de euro, aduse României, să ajute beneficiari din Transilvania şi Banat”, a declarat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a mai arătat că în prima jumătate a mandatului său a luat cuvântul de nenumărate ori în Parlamentul European pentru a vorbi despre Transilvania și Banat, și în mod special despre județul Alba, sprijinind dezvoltarea unei forme de reprezentare a intereselor locale în capitala europeană și contribuind la numeroase acţiuni de promovare a zonei, printre care cel mai mare festival al românilor din Belgia.

„Toate aceste iniţiative s-au axat pe importanţa zonei noastre şi în mod special a judeţului meu de suflet, judeţul Alba. Dar cel mai important pentru mine a fost să aduc din spiritul nostru combativ aici în Parlamentul European, să lupt pentru apărarea intereselor noastre şi să cer un tratament egal pentru toţi cetăţenii europeni”, a mai spus Negrescu.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com