În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 746 sancţiuni contravenţionale

23 septembrie 2012 16:330 comments

La data de 21 septembrie, în baza Planului de acţiune „Alba în siguranţă”, elaborat de Inspectoratului General al Poliţiei Române, efective de poliţie din cadrul IPJ Alba, în colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza întregului judeţ.
Acţiunea a fost organizată pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură împotriva patrimoniului.
În acţiune au fost angrenaţi 230 de poliţişti, dintre care 64 de poliţie rutieră, 162 poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, 4 din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă al IPJ Alba şi 14 jandarmi din cadrul IJJ Alba.
Pentru executarea unor activităţi specifice, IPJ Alba a primit sprijin cu câte 2 echipaje de poliţie rutieră, formate din câte 2 poliţişti, fiecare de la inspectoratele de poliţie Cluj, Hunedoara, Mureş sau Sibiu.
În cadrul acţiunii au fost constatate 17 infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară, 6 la regimul circulaţiei rutiere şi o infracţiune de altă natură, pentru care sunt cercetate 26 de persoane.
Dintre cele 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 2 au fost de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 au fost infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Pentru diverse încălcări ale normelor legale, poliţiştii au aplicat 746 de sancţiuni contravenţionale, din care: 102 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 2 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 sancţiuni privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, 585 de sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice şi 53 pentru încălcarea altor acte normative.
Pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2012, un număr 172 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, 8 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.
Astfel de acţiuni, menite să asigure creşterea autorităţii poliţiei, respectarea legii, prevenirea şi combaterea faptelor sociale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier şi asigurarea respectării legii, care reprezintă priorităţi ale poliţiei, vor mai fi organizate de IPJ Alba şi în perioada următoare.
IPJ Alba adresează tuturor persoanelor rugămintea de a respecta legile şi normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică şi mediul înconjurător.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com