În cazul tinerei decedate la Spitalul TBC Aiud, ancheta a fost finalizată, dar nu ştim nici un rezultat

6 iunie 2012 14:390 comments

Conducerea DSP Alba, prin vocea directorului Horia Timiş, a declarat marţi că ancheta în cazul tinerei decedate la Spitalul TBC în urmă cu câteva săptămâni a fost finalizată. Totuşi, deşi a venit cu dosarul rezultatelor anchetei, directorul DSP Alba, Horia Timiş nu a oferit nimic concret şi a explicat reprezentanţilor presei că rezultatele vor fi înaintate Colegiului Medicilor, care va hotărî în privinţa vinovăţiei sau nevinovaţiei doctorului acuzat de malpraxis de familia tinerei decedate.
„S-a încheiat procesul de constatare în cazul de deces al tinerei de la Spitalul de Pneumofitizologie Aiud, înregistrat la data de 18 mai 2012. S-au cercetat datele înscrise în istoricul medical, de la înregistrarea pacientei la medicul de familie, până în prezent. Au fost analizate toate declaraţiile. A fost analizată din punct de vedere medical evoluţia pacientei. În cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare aspectele procesului verbal vor fi trimise Colegiului Medicilor”, a spus Timiş.
Întrebat despre rezultatul concret al anchetei şi acuzaţiile familiei, care spun că medicii sunt responsabili de decesul tinerei, directorul DSP Alba a spus că doar Colegiul Medicilor poate da un verdict de nevinovăţie sau vinovăţie.
În ce priveşte certificatul medico-legal, directorul DSP Alba a ţinut să citească presei Legea 46 din 21 ianuarie 2003, art.21, conform căruia toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale şi după deces şi nici familia sau soţul nu vor putea avea acces la datele medicale din dosar. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com