ÎN MINIVACANŢA DE 1 MAI, POLIŢIŞTII DIN ALBA AU FOST LA DATORIE

2 mai 2018 21:450 comments

 

      

În perioada 28 aprilie – 2 mai, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să fi suferit leziuni corporale grave sau să-şi fi pierdut viaţa. Poliţiştii au acţionat cu efective suplimentare pentru ca cetăţenii să petreacă, în linişte, minivacanţa de 1 Mai.

  

În perioada 28 aprilie – 02 mai a.c., peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

 

Au fost folosite, în medie, zilnic, 60 de autospeciale de poliţie şi s-a acţionat, alături de jandarmi, poliţiştii locali şi lucrători ISU, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea unei o prezenţe active, în locurile unde au fost organizate manifestări publice precum şi în zonele turistice ale judeţului.

 

În această perioadă s-a intervenit la 197 de evenimente, din care 160 semnalate prin 112 şi au fost constatate 48 de infracţiuni, din care 9 la regimul rutier.  

 

Totodată, poliţiştii au constatat 638 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 175.345 lei, din care 120 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 14 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 490 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

 

Au fost reţinute 40 de permise, din care 7 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

 

Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 247 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

 

Pe perioada minivacanţei de 1 Mai, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să fi suferit leziuni corporale grave sau să-şi fi pierdut viaţa.

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com