În perioada 16-18 martie puteţi afla ultimele noutăţi din grădinărit

11 martie 2012 16:521 comment

Vineri, sâmbătă şi duminică, 16- 18 martie, între orele 10.00 şi 19.00, la Alba Mall, în Alba Iulia, se va desfăşura cea de a treia ediţie a „Târgului Grădinarului”, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. Evenimentul va fi cadrul de promovare a producătorilor locali şi este dedicat tuturor iubitorilor grădinăritului. Vizitatorii vor putea admira şi cumpăra flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie. Sigur că produsele fitosanitare, ajutoare de nepreţuit ale grădinarilor, vor fi şi ele la îndemâna acestora.
Pentru grădinarii întreprinzători, specialişti în cultura alunilor şi a trufelor vor organiza Conferinţa „Culturile de aluni şi trufe: o alternativă la culturile tradiţionale”, unde vor fi explicate elemente de înfiinţare a culturilor, avantajele acestora şi sprijinul acordat la cultivare şi valorificarea superioară a produselor rezultate.
Cei interesaţi vor putea găsi la târg noutăţi din domeniul uneltelor pentru grădinărit, accesorii şi echipamente agricole, mobilier şi decoraţiuni pentru grădină, sisteme automatizate de irigare, cărţi de specialitate şi multe altele…
Dintre elementele de atracţie pe care vizitatorii le vor putea admira, amintim: fântâna arteziană, o demonstraţie de Ikebana- arta japoneză de aranjare a florilor, expoziţie de pictură, atelier de grădinărit, unde vedetele de această dată sunt plantele aromatice răsădite de copii. Vizitatorii se vor putea bucura de aromele grădinii într-o ceaşcă de ceai de La Băcănie.
Profesionişti cu experienţă vor consilia vizitatorii interesaţi în proiectarea grădinii sau spaţiilor verzi, fiind posibilă vizionarea în trei dimensiuni a designului ales.
Pentru cei mici va fi organizat concursul: „Cea mai veselă căsuţă de păsărele”. Copiii vor confecţiona acasă căsuţele de păsărele care vor fi expuse şi premiate de către organizatori, sâmbătă , 17 martie, la ora 17.00.
Reprezentanţii CJ Alba speră că şi de această dată capriciile iernii să fie învinse de bogăţia de verde a primăverii la Târgul Grădinarului 2012, unde sunteţi aşteptaţi cu multă căldură! Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com