În perioada 28 ianuarie – 12 februarie, în Alba au fost depistate 102 de cazuri sociale

12 februarie 2012 11:570 comments

În ultimele zile, vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în uşoară creştere faţă de perioada anterioară.
Indicele de răcire a depăşit doar izolat pragul de alertă, înregistrându-se o temperatură minimă de – 14 grade Celsius în zona de munte şi – 4,5 grade Celsius în zona de şes.
Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (67 cm) şi Scărişoara (48 cm). În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.
Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat în ultimele 24 de ore (până duminică, la ora 10.00) la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, 8 persoane cu nevoi, care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba (3 cazuri), Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (1 cazuri), Centrul de Primiri Urgenţe Sebeş (1 caz), Centrul de Primiri Urgenţe Blaj (1 caz) şi Spitalul Orăşenesc Abrud (2 cazuri).
În total, în perioada 28.01.2012 – 12.02.2012 s-au depistat la nivelul judeţului Alba 102 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.
Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.
Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru mentenanţa arterelor de circulaţie.
Duminică, în jurul orei 12.00, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Poiana Vadului intervenea în comuna Poiana Vadului pentru deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Petelei, care este troienit de zăpadă pe o distanţă de aproximativ 500 m, ca urmare a viscolului şi ninsorii înregistrate în perioada 07 – 09 februarie, drumul nefiind practicabil pentru mijloacele auto.
Au fost deszăpezite drumurile de acces către cele trei localităţi (Borleşti, Poduri şi Peste Valea Bistrii). Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com