În plină criză, Atlanticmoon face angajări la Alba Iulia

2 aprilie 2012 16:068 comments

Interviu cu Dario Castagna, tânărul om de afaceri italian care conduce Atlanticmoon

-D-le Dario Castagna, sunteţi la Alba Iulia din 2004. Cu ce vă ocupaţi aici?
-În principal, dezvoltăm software pe care îl vindem în Vestul Europei, în primul rând în nordul Italiei, dar şi în Spania, Germania, acum mergem în Franţa, Danemarca, în mai multe ţări europene. Am început cu desktop software, dar ne-am extins activitatea şi spre software web oriented şi webmarketing.
-De ce aţi ales Alba Iulia?
-Foarte interesant. Iniţial nu ne-am propus sa dezvoltăm o afacere aici, am avut nişte clienţi şi am venit să le oferim asistenţă, apoi am creat firma de software Atlanticmoon.
-Care este cel mai important proiect pe care îl realizaţi la Alba Iulia?
-În Alba Iulia avem acum două proiecte majore: 1. Parques Reunidos, care implică 27 de parcuri de distracţie în Europa: Warner, Marineland, Mirabilandia. 2. FaceCV – ce reprezintă unul din cele mai importante portaluri pentru recrutări de personal în Europa.
-Ce faceţi efectiv pentru Parques Reunidos?
-Am dezvoltat un portal de turism unde se se vând online pachete turistice pentru cei ce vor să meargă în parcurile de distracţie, dar se pot achiziţiona şi separat camere de hotel pentru turiştii ce vor sa viziteze parcurile. De asemenea, se pot achiziţiona online numai biletele de intrare în parcuri.
-Care sunt diferenţele de muncă între România şi Italia, mă refer la partea asta de informatică?
-Oamenii se schimbă foarte mult în timp, diferenţa faţă de acum 8 ani e revoluţionară. În urmă cu 3-4 ani era foarte dificil să te descurci aici, în Alba Iulia. Era foarte, foarte dificil. Astăzi, cred că oamenii sunt exact la fel peste tot în Europa, avem acelaşi nivel, aceeaşi atitudine a angajaţilor. Marea problemă pe care o avem este că oamenii nu conştientizează cât de important este termenul limită pentru o afacere. E ceva cultural, probabil este cel mai important aspect care creează probleme în coordonarea dintre Italia şi România, să-i facem pe oameni să înţeleagă că în afaceri termenul limită este ceva sfânt. Nu e ceva care se pune în discuţie.
-Într-o perioadă de criză, dvs. oferiţi locuri de muncă în Alba Iulia.
-Dacă ne referim strict la Alba Iulia, există zvonuri cum că firma noastră oferă un nivel mic de salarizare, probabil că este mai mic decât la alte companii. Nu ştiu ce oferă alte companii. Comparativ cu nivelul salarial din România, noi ne situăm undeva la nivel mediu. Dar, partea cea mai importată e că Atlanticmoon este o firmă stabilă, oferim stabilitate angajaţilor noştri. În criză creştem, niciodată nu am redus salariile; poate câteodată am dat salariul cu întârziere, dar nimeni nu a fost trimis acasă. Strategia noastră este stabilitatea! Poţi veni să lucrezi la noi pentru o perioadă de 10 ani; nimeni nu te dă afară!
În 2004 am găsit la Alba Iulia multe firme din Germania, Italia, Anglia. 90% din ei au dispărut. Ei au venit, au funcţionat 3-4 ani şi au plecat. Firma Atlanticmoon este stabilă, este aici şi se dezvoltă. Mai mult decât atât, avem planuri de dezvoltare aici în perioada următoare: într-un an noi vrem să ne dublăm structura în Alba Iulia.
-Care sunt cerinţele pentru ca oamenii să vină la dvs. să se angajeze?
-Am o imagine exactă despre oamenii pe care îi doresc să vină să lucreze în firmă. Vreau să vă spun în primul rând ceea ce nu dorim: oameni care vor să facă bani uşor şi rapid, oameni care vor doar experienţă ca să plece apoi spre companii mai mari (sunt oameni care pleacă după doar 3-4 luni). Noi vrem angajaţi care doresc stabilitate, care doresc să-şi facă o familie în Alba Iulia sau în împrejurimi; nu oameni care şi-au planificat să plece în Germania sau Italia, care pleacă de la o firmă la alta. În esenţă, vrem oameni care au hotărât că e bine pentru familia lor să locuiască în Alba Iulia şi să aibă un loc de muncă stabil.
-Care este mesajul firmei Atlanticmoon?
-Mesajul firmei noastre este acesta: Atlanticmoon se dezvoltă. Oferim locuri de muncă, avem banii pentru dezvoltare, dar ne trebuie oameni!
-Oameni calificaţi?…
-Oameni calificaţi sau oameni care doresc să înveţe. Organizăm traininguri pentru începători. Ne trebuie oameni, asta e important!
Atlanticmoon este un angajator care respectă standardele occidentale pentru angajaţi: firma oferă un salariu mediu, cursuri pentru pregătirea continuă, bonuri de masă, asigură costurile de navetă pentru angajaţii din alte localităţi şi nu în ultimul rând oferă un loc de muncă stabil.
INFORMAŢII SUPLIMENTARE LA
email: romania@atlanticmoon.com sau telefon: 0358.40.15.73

Iulian Brok

8 Comments

  • 15% minciuni… mai ales legate de salarii. Dario nu zice / nu stie ca salariul dat angajatilor e mai mic decat cel al unui muncitor la salubritate. Si nici ca banii lui sunt pe mana unei tiganci analfabete care face ce vrea cu ei si-si opreste cati vrea. Plus ca tiganca n-are nici bacalaureatul luat si face pe nebuna tot timpul. Iar angajatii… cativa dintre ei, oameni cu mult potential si fara alternativa in acest oras sunt terorizati de tiganca si amenintarile ei.

  • doar 15% minciuni? poate mai mult! Cati oameni au plecat din firma aia din doua cauza tigancii dar si pentru salarul mic care nu creste niciodata? Salarul il negociezi cu tiganca, nu cu patronul sau cu altcineva ce poate determina ce nivel de pregatire ai.

  • “…din doua motive: din”

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com