ÎN VACANŢĂ: Tabăra de Artă Fotografică de la Arieşeni

5 august 2013 08:460 comments

tabaraDirecţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Alba în colaborare cu Asociaţia de Turism şi Speologie „Sfinx” din Garda de Sus a organizat şi în acest an tabara tematică de artă fotografică pentru copii şi tinerii care au ales petrecerea vacanţei de vară în centrul de agrement Arieşeni în perioada 26 iulie-1 august, tabăra urmând şi în perioada 3-9 august pentru participanţii din seria a II-a.
Tematica a fost specifică activităţilor de agrement montan, în principal a tehnicilor de fotografiere la suprafaţă şi subteran, conştientizarea tinerilor asupra arealului protejat şi educaţie ecologică. De asemenea, arta fotografică şi, în special fotografia subterană, presupune o tehnică specială şi mai ales una din justificările cele mai importante e aceea de a conştientiza nevoia de a proteja acest areal. Pentru turişti, o fotografie poate fi o amintire mult mai placută decât a-ţi însuşi o bucată din acea formaţiune geologică impresionantă care se formează în mii de ani. Participarea în tabără oferă tinerilor oportunitatea de a se implica activ în protejarea arealului carstic, de îmbogăţire a tehnicilor de specialitate, respect pentru natură şi nu în ultimul rând de dezvoltare personala.
Succesul ediţiilor anterioare ale acestui proiect este că a reuşit să aducă în prim plan frumuseţile Munţilor Apuseni prin expoziţiile virtuale ale participanţilor pasionaţi şi a celor care şi-au dezvoltat această pasiune.
Cei peste 100 de copii împreună cu profesorii însoţitori au fost familiarizaţi cu tehnici de fotografiere afară, în aer liber, în subteran, orientare turistică cu mijloace neconvenţionale, orientare cu ajutorul fenomenelor naturii, tehnici de căţărare, jocuri de animaţie şi au vizitat obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni: Peştera Scărişoara, Peştera Urşilor, Cascada Vârciorog, Cascada Buciniş, Groapa Ruginoasa, Cheile Ordăncuşei, Gheţarul Vârtop, Peştera cu Cristale de la Roşia, Muzeelel Lemnarului de la Pătrăhăiteşti, Roşia Montană cu Minele Romane şi Muzeul Aurului Apusenilor.
La sfârşitul taberei organizatorii au oferit tuturor participanţilor diplome şi materiale informative. Evident nu a lipsit expoziţia cu cele mai sugestive şi frumoase imagini, precum şi focul de tabără.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com