Inaugurarea Centrului pentru Copii „Maria Beatrice” din Alba Iulia

25 aprilie 2012 15:570 comments

Joi, 26 aprilie 2012, ora 13.00, la Alba Iulia va avea loc inaugurarea Centrului pentru Copii „Maria Beatrice”. În intervalul orar 14.00-20.00, centrul poate fi vizitat de către publicul larg în cadrul programului Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Maria Beatrice”, Consiliul Judeţean Alba, Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia.
Să ne aducem aminte că demersurile pentru realizarea Centrului au început în data de 25 mai 2011 şi s-au finalizat în 27 februarie 2012. La acest moment, 16 copii din Municipiul Alba Iulia se bucură de ceea ce oferă Centrul pentru Copii „Maria Beatrice”.
Centrul deţine, la ora actuală, o cuşcă specială Rocher, bicicletă automatizată, sistem culisant cu şină, sisteme verticalizatoare, accesorii, un bazin de hidroterapie-spaţii de terapie ocupaţională etc.
Maria Beatrice s-a născut la data de 15 august 2008 şi după primele 5 luni de viaţă a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică; sunt afecţiuni care împiedică dezvoltarea normală a copilului, practic copilul nu are toate abilităţile normale pentru vârsta sa.
În Centrul pentru Copii „Maria Beatrice”, copiii cu anumite afecţiuni speciale pot fi ajutaţi, pot fi sprijiniţi, fără a mai fi nevoie de efectuarea unor tratamente şi terapii scumpe în alte ţări. Centrul a fost realizat după multe strădanii de către profesorii Sebastian onac şi Iulia Onac, părinţii Mariei Beatrice.
Adresa centrului: Str. Lalelelor nr. 60, Alba Iulia, în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice-Cetate.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com