Inaugurarea Gărzii de Intervenţie la Sebeş şi operaţionalizare SMURD la Sebeş şi Cîmpeni

25 aprilie 2012 14:410 comments

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba inaugurează joi, cu sprijinul Primăriei Sebeş, sediul unei noi Gărzi de Intervenţie. Cu acest prilej, are loc şi operaţionalizarea SMURD în Sebeş. Tot astăzi are loc lansarea componentei SMURD şi în Cîmpeni.
Manifestările organizate: inaugurarea subunităţii de pompieri şi a componentei SMURD în Sebeş, ceremonial militar şi religios; defilarea personalului şi tehnicii de intervenţie, exerciţiu demonstrativ şi prezentarea autospecialelor din dotare; întâlnire de lucru pe tema asistenţei medicale de urgenţă în Alba şi inaugurarea SMURD în Cîmpeni, exerciţiu demonstrativ şi prezentarea tehnicii de intervenţie.
Începând cu 2009, a început procesul de operaţionalizare a componentei SMURD în Alba Iulia şi Aiud, iar în 2010 în Blaj. Profesionalismul şi eficienţa paramedicilor ce încadrează ambulanţele SMURD au fost probate şi recunoscute în peste 5.000 de intervenţii, acumulate de la inaugurare şi până astăzi. Din 27 aprilie, toate subunităţile ISU Alba vor avea operaţionale componentele SMURD. Acest lucru aduce un extraordinar beneficiu cetăţenilor prin reducerea timpilor de reacţie a echipajelor medicale la solicitări dar şi prin completarea cu tehnică de intervenţie cu dotări de ultimă generaţie.
„Invităm cetăţenii să participe alături de noi la acest eveniment care marchează o nouă etapă dintr-un continuu proces de profesionalizare şi îmbunătăţire a capacităţilor de intervenţie ale pompierilor militari. Ne cerem scuze cetăţenilor celor 2 localităţi pentru inconvenientele create de restricţioarea temporară a traficului”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Alba, maior Florin Zecheru. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com