Încep lucrările de asfaltare pe şoseaua ocolitoare a Sebeşului

15 iulie 2012 14:530 comments

Deputatul PDL, Clement Negruţ, a prezentat vineri, în conferinţă de presă, stadiul în care se află lucrările de pe tronsonul II al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, care include şi şoseaua ocolitoare a municipiului Sebeş.
Acesta a precizat că în prezent, în zona nodului rutier Lancrăm şi pe întreaga lungime a centurii ocolitoare a Sebeşului, se execută lucrări de terasamente şi umpluturi, respectiv lucrări pregătitoare pentru executarea sensurilor giratorii a traseelor de comunicare dintre DN1 şi autostradă, iar lucrările de relocare şi protejare a utilităţilor au fost finalizate în proporţie de 90%.
De asemenea, sunt în execuţie lucrările la cele 3 pasaje şi 5 poduri, pilonii de susţinere fiind turnaţi. Primele 20 de grinzi de beton necesare pentru calea de rulare au sosit şi vor fi montate, iar termenul de finalizare a fost fixat pentru începutul lunii octombrie.
”Au trecut zece luni de când primul excavator a început săpăturile şi a realizat prima decopertare în această zonă. În momentul de faţă, putem spune că autostrada prinde contur, lucrările desfăşurându-se într-un ritm susţinut. Un moment important în desfăşurarea acestei investiţii, pe care Sebeşul o aşteaptă de mult, este turnarea primilor metri de asfalt în zona nodului rutier Sebeş-Est, care va începe de săptămâna viitoare. Mai trebuie reţinut faptul că se lucrează cu un număr de 400 de angajaţi din care 230 sunt din Sebeş şi localităţile învecinate, precum şi alte localităţi ale judeţului Alba”, a spus Clement Negruţ.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com