Incidente electorale în judeţul Alba

10 iunie 2012 21:270 comments

În cursul zilei de duminică, până la ora 20.00, în judeţul Alba au fost constatate următoarele incidente electorale în care au fost efectuate cercetări.
În urma intervenţiei angajaţilor MAI, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale şi au fost efectuate actele premergătoare cercetării într-un dosar penal.
La ora 14.45, un cetăţean a sesizat faptul că în timp ce se deplasa pe strada principală din Acmariu, doi bărbaţi l-au abordat şi i-au sugerat să voteze cu candidaţii unei anumite formaţiuni politice. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă, în valoare de 2.000 de lei (pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, prin sfătuirea alegătorilor să voteze un anumit partid).
Barmanul unui local public din Zlatna, situat la aproximativ 50 de metri de localul unei secţii de votare, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris deoarece a servit clienţii cu băuturi alcoolice.
Poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni efectuează cercetări în legătură cu o reclamaţie potrivit căreia la Secţia de votare nr. 2 din comuna Vidra, satul Goeşti, au fost depuse cereri false de solicitare a urnei mobile.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că la această secţie de votare au fost depuse 8 cereri, iar 6 dintre acestea nu au fost însuşite de către persoanele pe numele cărora au fost întocmite.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat-o pe R.M., de 43 de ani, din comuna Vidra, faţă de care au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,fals în înscrisuri sub semnătură privată”. (C.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com