“INCLUZIV – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir”

23 iulie 2019 14:381 comment

Programul “Scoala dupa scoala”, derulat in cadrul proiectului „INCLUZIV – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir” a fost selectat în etapa națională a concursului ”CREATORI ÎN EDUCAȚIE”, unde sunt prezentate cele mai inovatoare modele de bună practică didactică și nonformală din învățământul primar și gimnazial românesc. Directorului Scolii Gimnaziale “Singidava”, Floare Vlasea a avut initiativa inscrierii in conscursul “Creatori de educatie”, lansat de catre Ministerul Educatiei, sub titlul ”CUVINTE MAGICE” din dorinta de a promova eforturile si rezultatele dascalilor si elevilor implicati in programul “Scoala dupa scoala”. Acest program destinat elevilor proveniți din familii defavorizate poate fi votat ca model de bună practică în educație, accesand linkul: https://www.creatorideeducatie.ro/concurs/cuvinte-magice/.
Prin intermediul programului, elevii, majoritatea de etnie roma, sunt beneficiarii unor activități de supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, de recuperare la Lb. Română și Matematică, precum si a unor activităţi recreative și interactive pe componența antidiscriminare. In prezent, in program sunt implicati aproximativ 120 de copii de la Școala Gimnazială “Singidava” si Scoala Gimnaziala “Iosif Pervain”, a caror evolutie dupa un an de zile este mai mult decat evidenta: majoritatea au rezultate scolare mai bune, cei mai multi dintre ei au depasit riscul abandonului scolar si au un absenteism mult redus. Eforturile depuse de copii si dascali, impresile acestora, a parintilor si a altor profesori au fost surprinse de catre expertii implicati in program intr-o revista numita “Magic Words”. “Este produsul final al primului an de proiect și am intitulat-o “Magic Words” deoarece ne-am ghidat în toate activitățile derulate cu elevii și comunitatea pe cuvinte magice: SPERANȚĂ, ÎNCREDERE, MOTIVARE, PERSEVERENȚĂ, SUCCES. Chiar succesiunea acestor cuvinte ne duc cu gândul la etapele formării copiilor intrați în program.” a precizat Directorul Scolii Gimnaziale “Singidava”, Floare Vlasea.
“Programul școală după școală” derulat la Cugir are sansa sa fie promovat ca model de buna practica, cu sprijinul si votul publicului. Votarea la concursul national “Creatori in educatie” lansat de MEC se va realiza doar după autentificarea prin intermediul contului personal de Google sau Facebook..
“Programul școală după școală” este derulat in cadrul proiectului european “INCLUZIV – investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir”, finanțat prin POCU 2014-2010, Apel de proiecte 3- “Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate ”;Axa Prioritară 4 – „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”. Proiectul este derulat de Parimaria Cugir, Serviciul de Asistență Socială Cugir, Școlile Gimnaziale “Singidava” și “Iosif Pervain” și ONG-urile- Asociația “Alternative Sociale Millenium” și Asociația Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale “Pro Vocatie”.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com