Infecţiile virale respiratorii au crescut cu 28 la sută

18 martie 2012 11:510 comments

Direcţia de Sănătate Publică Alba, prin compartimentul Supravegherea Bolilor Transmisibile, monitorizează frecvenţa săptămânală a îmbolnăvirilor prin infecţii virale respiratorii, pneumonii şi gripă.
În perioada 5-11 martie, s-a înregistrat o creştere cu 28% a îmbolnăvirilor prin infecţii virale respiratorii. Din totalul de 2.632 de cazuri înregistrate la nivelul judeţului, 97 au necesitat internare în spital pentru tratament şi supraveghere.
Pneumoniile la nivelul judeţului marchează o creştere de 7% faţă de săptămâna precedentă, înregistrându-se 505 cazuri cu 107 pacienţi care au necesitat tratament în spital. Nu a fost înregistrat la nivelul judeţului nici un caz de gripă.
Această situaţie se datorează unui cumul de factori, printre care modificările meteorologice, scăderea rezistenţei organismului după perioada de iarnă, comportament individual necorespunzător, automedicaţie.
DSP Alba aminteşte măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii, mai ales în această perioadă când fluctuaţiile de temperatură sunt importante: respectarea unei igiene personale riguroase; consumul de alimente din clasa legumelor şi fructelor, bogate în vitamine, care au rolul de a creşte imunitatea organismului; purtarea de îmbrăcăminte adecvată, din fibre naturale; evitarea aglomeraţiilor; la primele semne de disconfort, este bine să ne prezentăm la medicul de familie şi să evităm automedicaţia. (C.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com