Informare meteo: aer cald, descarcari electrice, ploi, furtuni

23 iunie 2017 10:420 comments

Meteorologii au emis o informare meteorologică pentru intervalul 23 iunie, ora 13.00 – 24 iunie, ora 04.00. Specialiştii anunţă instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și la munte, 40…50 l/mp.

În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.

La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară. Sunt aşteptate 37 de grade la Timişoara şi Drobeta Turnu-Severin.

În acest weekend în judeţul Alba sunt aşteptate temperaturi maxime cuprinse între 26 şi 32 de grade Celsius.
Abrud, Cîmpeni: 26 de grade Celsius
Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Aiud, Cugir, Teiuş: 32 de grade Celsius
Baia de Arieş: 27-28 de grade Celsius
Zlatna: 30 de grade Celsius.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com