Informarea cetăţenilor pentru respectarea legii cu privire la referendum

25 iulie 2012 15:310 comments

În săptămâna aceasta, reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivelul judeţului Alba, au continuat activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor în cadrul campaniei „Votează legal”.
Astfel, poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost prezenţi în municipiul Alba Iulia, dar şi în celelalte municipii şi oraşe din judeţul Alba, precum şi în mediul rural, informând cetăţenii despre aspectele ce-i vizează conform Legii 3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului cu modificările şi completările ulterioare.
Cetăţenii au primit peste 3.000 de fluturaşi ce conţin informaţii cu privire la prevederile legale şi îndrumări privind modul de sesizare a oricărei încălcări a legislaţiei.
De asemenea, în zonele cu vizibilitate, au fost afişate posterele ce conţin mesajul campaniei „Votează legal”.
Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile art. 54 (1) din Legea nr. 3/2000 „promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.
Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului (art. 54 alin. 2). De asemenea, şi tentativa se pedepseşte (art. 54 alin 3).
Pentru detalii privind sancţiunile prevăzute de lege dar şi pentru a accesa materialele promoţionale ale campaniei „Votează legal”, recomandăm cetăţenilor să viziteze site-ul www.votlegal.mai.gov.ro
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com