Infracţiuni rutiere şi furturi sancţionate de Poliţia Alba

29 august 2012 17:210 comments

Marţi, 28 august, între orele 07:00 – 14:00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat pe raza municipiului Alba Iulia, o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale.
Poliţiştii din Alba Iulia au fost sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului Rutier, ai poliţiilor Sebeş, Aiud, Teiuş şi Zlatna şi de jandarmii din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
Au fost controlate 221 autovehicule şi aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.970 lei, reţinute două permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat principalul suspect de comiterea unui furt calificat, comis în data de 25 august, dintr-o boxă situată la subsolul unui bloc de pe strada Petru Maior din Alba Iulia.
Din primele cercetări a rezultat că G.G., de 24 de ani, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale, a pătruns prin efracţie în boxa blocului de unde a sustras un aparat de sudură, un flex, o ladă frigorifică, o trusă cu accesorii pentru pescuit şi băuturi alcoolice, bunuri în valoare de 1.200 lei.
În urma extinderii cercetărilor, faţă de G.G. s-a reţinut faptul că în perioada martie – august a mai comis un număr de alte 5 furturi din boxe şi anexe, pe raza municipiului Alba Iulia, prejudiciul total cauzat prin faptele sale fiind de 10.800 lei.
Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri, 29 august, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a lui G.G. şi pentru recuperarea prejudiciului.
Tot în cadrul acţiunii de marţi, poliţiştii de siguranţă publică l-au identificat pe C.D.F., din Alba Iulia, asupra căruia au fost găsite două telefoane mobile care au fost sustrase la data de 12 august, de la un bărbat, în timp ce se afla în târgul de mărfuri din Alba Iulia.
Faţă de C.D.F. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com