INFRACTIUNI SI ACCIDENTE RUTIERE

13 ianuarie 2020 21:150 comments

Infracțiuni rutiere

La data de 10 ianuarie 2020, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Baia de Arieș l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din localitatea Sălciua, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul nu figurează ca fiind  înmatriculat sau înregistrat în circulație, motiv pentru care, față de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

La data de 10 ianuarie 2020, în jurul orei 23,20, polițiștii rutieri din Baia de Arieș l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din localitatea Sălciua, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din Baia de Arieș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 12 ianuarie 2020, în jurul orei 12.20, polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia   l-au depistat pe un bărbat de 36 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, având autorizația de circulație provizorie expirată.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

La data de 12 ianuarie 2020, în jurul orei 23.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Zefirului din comună, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Accidente rutiere

 

La data de 11 ianuarie 2020, în jurul orei 15.00, o femeie de 34 de ani, din localitatea Bucerdea Vinoasă, în timp conducea un autoturism pe DC 195, pe raza localității Bucerde Vinoasă, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un cap de pod situat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare.

 

În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital. Acesta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate.

 

 

La data de 12 ianuarie 2020, în jurul orei 18,20, un tânăr de 25 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Moților din municipiu, într-o curbă ușoară nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă și a intrat in coliziune cu un stâlp.

 

În urma accidentului, o tânără de 19 de ani, pasageră pe locul din dreapta față a autoturismului, a decedat, iar conducătorul auto a suferit leziuni corporale grave.

 

Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge pentru a se stabili dacă a fost sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

 

Cercetările sunt continuate.

Alege viața! Acțiune de creștere a siguranței rutiere

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Câmpeni au depistat și sancționat peste 45 de șoferi care au circulat cu viteză peste limita legală. Polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum generează un risc major de producere de accidente rutiere.

În perioada 10 – 12 ianuarie 2020, polițiștii  din Câmpeni și polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație datorate vitezei excesive.

Astfel, au fost depistați și sancționați 47 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză. Alți 16 șoferi au fost amendați pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

A fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 18.270 lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto faptul că viteza excesivă sau neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator de accidente în țara noastră și le recomandă să respecte regimul legal de viteză. 

 

Amplasarea radarelor în perioada 14 ianuarie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului,

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com