INFRACTIUNILE ZILEI

10 decembrie 2018 21:380 comments

Reţinut pentru ameninţare

 

Poliţiştii din Abrud l-au reţinut pe un bărbat din oraş care şi-a agresat un cunoscut şi l-a ameninţat cu moartea. Fiind sub influenţa alcoolului acesta s-a dus acasă la victimă, cu un motoferăstrău.

 

La data de 7 decembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 31 de ani, din Abrud, care este cercetat pentru ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 6 decembrie 2018, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a sunat, în mod repetat, pe un bărbat din Abrud şi l-a ameninţat cu moartea.

 

Ulterior acesta s-ar fi dus acasă la cunoscut, cu un motoferăstrău pornit şi l-ar fi rănit, uşor, la o mână.

 

În cursul zilei de sâmbătă, 8 decembrie 2018, reţinutul a fost prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, care au dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Mandat executat

 

La data de 07 decembrie 2018, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos l-au depistat şi reţinut pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Săliştea, judeţul Alba, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia.

 

Tânărul a fost condamnat la 1 an, 4 luni şi 20 de zile închisoare, pentru conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Alege viaţa!

 

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii precedente.

 

În perioada 03 – 06 decembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Acţiunea s-a desfăşurat în mai multe etape, fiind vizaţi atât conducătorii auto cât şi bicicliştii şi pietonii.

 

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

 

Au fost aplicate 331 sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 92.437 lei, din care 62 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 8 pentru depăşire neregulamentară, 4 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 52 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 24 bicicliştilor care au încălcat regulile de circulaţie rutieră, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Au pus în pericol siguranţa traficului rutier

 

La data de 7 decembrie 2018, în jurul orei 20.30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Gheorghe Şincai din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din comuna Meteș, judeţul Alba.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Poliţiştii din Sebeş îl cercetează pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Vladimirescu, judeţul Arad, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

În noaptea de 07/08 decembrie 2018, acesta a fost depistat de către un echipaj al Poliţiei Locale Sebeş, în timp ce circula cu un autoturism, pe B-dul Lucian Blaga din Sebeş, pe sens interzis.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care i-au anunţat pe poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, care i-au întocmit dosar penal.

 

La data de 08 decembrie 2018, în jurul orei 17.00, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau pe strada Bethlen Gabor din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 09 decembrie 2018, în jurul orei 02.30, poliţiştii de ordine publică din Blaj, în timp ce acţionau împreună cu jandarmii, pe strada Iulia Maniu din Blaj, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Mediaș, judeţul Sibiu.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

 

La data de 9 decembrie 2018, în jurul orei 4.00, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza municipiului Blaj, pe strada Doctor Vasile Suciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Blaj.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Accident rutier

 

La data de 10 decembrie 2018, în jurul orei 00.40, poliţiştii din Blaj au fost solicitaţi să intervină la soluţionarea unui eveniment rutier ce s-a produs pe DJ 107, între Bălcaciu şi Jidvei.

 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că un tânăr de 26 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra acestuia şi a părăsit partea carosabilă.

 

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 11 decembrie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                   

 

 

         

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com