Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

26 aprilie 2021 05:300 comments

       

ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

 

 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

 

În ultimele 24 de ore au fost verificate 628 de persoane aflate în carantină, 599 aflate în izolare și au fost organizate 11 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 406 persoane. Alte 84 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 62 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 109 terase, restaurante, fastfood-uri și 80 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

 

Echipele de control au depistat și sancționat 78 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat restricțiile de deplasare.

 

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Sebeș, au fost legitimate 69 de persoane, au fost verificate 23 de autovehicule și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

 

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com