Inspectorii DSVSA Alba au aplicat amenzi de 10.920 lei pentru nereguli

12 august 2012 13:060 comments

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au controlat în cursul lunii iulie unităţile autorizate/înregistrate sanitar veterinar, din judeţul nostru.
Astfel, au fost efectuate un număr de 80 inspecţii la unităţi care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală şi non animală (ferme de animale, abatoare, unităţi de procesare carne, lapte, miere unităţi vânzare cu amănuntul, unităţi alimentaţie publică, târguri de animale, pieţe etc) .
În urma controalelor efectuate de inspectori, au fost aplicate un număr de 12 amenzi contravenţionale în valoare de 10.920 de lei lei, conform H.G. 984/2005 cu modificările ulterioare.
Principalele deficienţe constatate la unităţile controlate au fost: nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare de întreţinere a spaţiilor de depozitare şi valorificare; ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor de origine animală; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind protecţia şi bunăstarea în exploataţii de găini ouătoare; neamenajarea şi neîntreţinerea, conform normelor sanitare veterinare a centrelor de colectare a animalelor; introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale; existenţa unor neconcordanţe între situaţiile existente şi atestările din documentele sanitare veterinare prevăzute de lege, în cazul transporturilor de animale. Aceste acţiuni de control vor continua în tot judeţul Alba.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com