Inspectorii ITM Alba au aplicat amenzi în valoare de 88.100 lei

30 iulie 2012 16:240 comments

Prin Programul – Cadru de acţiuni al ITM Alba, pe anul 2012, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit faptul că combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului. Astfel, la nivel naţional precum şi în plan teritorial, s-a decis organizarea, în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an, a unei Campanii pentru identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii, rezultatele controalelor efectuate.
La nivelul judeţului Alba, în perioada 23 – 27 iulie, în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM Alba au controlat 32 de unităţi cu un număr de 258 de salariaţi ai angajatorilor controlaţi. Au fost depistate 182 de deficienţe cu tot atâtea măsuri dispuse. Au fost constatate şase persoane fără forme legale de angajare din cadrul a trei societăţi din Alba. Au fost aplicate 126 de sancţiuni din care nouă amenzi în valoare de 84.100 de lei, dintre care: 3 amenzi de 60.000 lei pentru muncă nedeclarată şi 117 avertismente.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 37 de unităţi, unde au fost depistate 129 de deficienţe. Au fost aplicate 129 de sancţiuni din care 128 de avertismente şi o amendă în valoare de 4.000 de lei.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com