Inspectorul DGFP Alba, Florin Mihăilescu a fost trimis în judecată

28 mai 2012 15:320 comments

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
„În cursul anului 2009, inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea sa de funcţionar cu atribuţii de control la D.G.F.P. Alba, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuinţe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă şi pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.
Societatea comercială ce aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei reprezentând contravaloarea imobilului primit de către inculpatul Mihăilescu Florin Gabriel”, se arată într-un comunicat al DNA.
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Mihăilescu Florin Gabriel.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com