Intortocheata e politica!Dirzu il acuza pe Florin Roman!

23 decembrie 2019 19:373 comments

Partidul Social Democrat a reușit dublarea alocațiilor pentru copii

 

Partidul Social Democrat a votat dublarea alocațiilor, care vor crește, după ce legea va fi promulgată, de la 150 de lei, la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv de la 300 de lei, la 600 de lei, pentru cei mai mici de doi ani sau cei cu dizabilități.

Proiectul de lege privind dublarea alocației de stat pentru copii a fost adoptat, de Camera Deputaților, cu 179 de voturi ”pentru”, majoritatea ale parlamentarilor Partidului Social Democrat. De asemenea, amendamentul privind dublarea alocațiilor a fost depus tot de către Partidul Social Democrat. Legea va intra în vigoare de la 1 a lunii următoare, celei în care se publică în Monitorul Oficial.

În total, peste 3,5 milioane de copii vor primi alocații mai mari. Chiar dacă nu este de acord, ar fi o meschinărie mult prea mare din partea președintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege. Ne amintim, însă, că prin nepromulgarea Legii bugetului pe 2019, Klaus Iohannis tocmai blocase vechea majorare a alocațiilor, timp de o lună, iar părinții au beneficiat de bani mai mulți pentru copii doar de la 1 aprilie 2019 – și nu de la 1 martie cum și-ar fi dorit Partidul Social Democrat.

Parlamentarii PNL nu au susținut recenta majorare și, printr-un gest rușinos, și-au scos cartelele pentru a nu vota proiectul arătând, din nou, cum fug de răspundere. Am văzut, de asemenea, cu cât cinism a criticat liderul PNL, Ludovic Orban, dublarea alocațiilor, considerând că votul este unul iresponsabil. Nu, domnule Orban, iresponsabil este să preiei o guvernare fără să fii capabil să găsești soluții pentru astfel de creșteri, de care se bucură milioane de părinți.

Cu siguranță, soluții și bani pentru majorarea alocațiilor sunt, dar trebuie să existe pricepere în a guverna eficient, ceea ce PNL demonstrează, zi de zi, că nu are. Partidul Social Democrat a demonstrat, în primăvară, că au putut fi dublate alocațiile fără a periclita alte creșteri sau investiții.

Copiii sunt cea mai valoroasă rezervă de aur pe care o are România și nicio investiție în ei nu este prea mare. Ei sunt, pentru noi toți, unul dintre motivele pentru care nu ne vom opri niciodată din luptă și, alături de ei, putem să depășim orice obstacol. Când copiii îți sunt alături, nicio barieră nu e prea greu de ridicat.

 

 

Birou de presă PSD ALBA

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com