Investiţie de 4 milioane euro la Sântimbru

10 iunie 2012 21:280 comments

Firma Transavia a finalizat o investiţie de 4 milioane de euro la fabrica de nutreţuri combinate de la Sântimbru, judeţul Alba. Investiţia consolidează politica de calitate şi siguranţă alimentară a Transavia, aducând o premieră în rândul producătorilor români cu lanţ integrat de producţie: creşterea păsărilor cu cereale din fermele vegetale proprii, aparţinând diviziei vegetale Transavia.
Fabrica de la Sântimbru produce nutreţuri combinate pentru hrana păsărilor într-un sistem automatizat şi fară nici un contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalaţie specială – declară reprezentanţii societăţii Transavia. Reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru asigurarea calităţii şi siguranţei maxime a produselor din carne de pasăre.
Patronul firmei Transavia, Ioan Popa, a precizat: „Transavia îşi creşte păsările cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse cu adevărat sănătoase, controlând direct lanţul de producţie. Investiţia de la Sântimbru continuă strategia noastră de integrare a diviziei vegetale în activitatea grupului Transavia, un efort investiţional care aduce o creştere considerabilă a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor în beneficiul consumatorilor români. După înfiinţarea celor două ferme vegetale din judeţele Cluj şi Alba, această investiţie a devenit o necesitate astfel încât depozitarea cerealelor necesare hrănirii păsărilor să se realizeze în cele mai bune condiţii”.
Prin această investiţie, capacitatea de stocare a fabricii de nutreţuri combinate s-a dublat, ajungând la 72.000 tone. Unitatea de la Sântimbru dispune de 15 silozuri, dintre care primele nouă au fost date în funcţiune în perioada 2006-2011.
Pe lângă extinderea capacităţii de depozitare, Transavia a investit şi în realizarea unei linii suplimentare de producţie furaje, astfel încât capacitatea totală de fabricaţie a ajuns la 30 tone furaje granulate/ oră, respectiv 250.000 tone/ an.
Reprezentanţii Transavia anunţă faptul că investiţia de la Sântimbru se ridică la 4 milioane euro, sumă care face parte din programul investiţional de 15 milioane euro al anului 2011. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com