Investiţie de 7,5 milioane euro nerambursabili pentru un proiect green-field

14 octombrie 2012 15:260 comments

PROGRAMUL REGIO, GESTIONAT DE ADR CENTRU
Acest proiect este printre cele cu cea mai mare valoare totală contractată până în prezent la nivelul judeţului Braşov, din fondurile Programului Operaţional Regional, respectiv 65,39 milioane lei. Peste 7 hectare de teren aflat la marginea municipiului Braşov spre Feldioara se vor transforma peste un an şi jumătate într-un modern centru de afaceri, unde vor fi construite 9 hale şi 9 clădiri de birouri. Centrul de dezvoltare a afacerilor nou creat este un proiect prin care SC Footbart SRL beneficiază de sprijin nerambursabil în cadrul programului REGIO, domeniul major de intervenţie 4.1, destinat creării structurilor de sprijinire a mediului de afaceri la nivel regional. Contractul de finanţare a fost semnat vineri, 12 octombrie 2012 la Alba Iulia, de către domnul Simion Creţu, director general ADR Centru şi domnul Florin Dănilă, administratorul firmei.
O investiţie complet nouă, tip green-field, va transforma un teren de la marginea Braşovului într-un centru modern de afaceri, amplasat pe şoseaua care duce spre Feldioara. Proiectul “Centrul de dezvoltare a afacerilor Braşov” este cel de-al şaptelea proiect contractat la nivelul regiunii noastre, din fonduri Regio, pe domeniul destinat structurilor de afaceri, dar este cel de-al doilea ca valoare totală şi ca sumă nerambursabilă solicitată, de 35,19 milioane lei. Contribuţia beneficiarului la bugetul total al proiectului este de peste 30 milioane lei, investiţia urmând a se finaliza după 18 luni.
La semnarea contractului a participat şi doamna Birgit Schliewenz, reprezentantul Landului Brandenburg pentru chestiuni de parteneriat cu Regiunea Centru, deoarece mulţi investitori germani sunt interesaţi de dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu firmele româneşti din zona Braşovului. ADR Centru a organizat, anual, împreună cu Reprezentanta landului german, misiuni economice ale oamenilor de afaceri din Brandenburg interesaţi de parteneriate cu societăţi comerciale româneşti. Din acest punct de vedere, o astfel de investiţie, cum se va realiza la Braşov prin acest proiect, poate răspunde la mai multe cerinţe ale investitorilor români, dar şi germani.
Prin această iniţiativă, SC Footbart SRL doreşte să construiască şi să amenajeze o structură pentru sprijinirea afacerilor, pe un teren în suprafaţă totală de peste 70.000 mp. Întregul complex va beneficia de utilităţile necesare: apă, canalizare, energie electrică, energie termică, instalaţii de telefonie şi internet, pentru desfăşurarea activităţilor de servicii şi producţie. Suprafaţa utilă nou creată a centrului de afaceri va fi de peste 16.000 mp, fiind construite 9 hale şi 9 clădiri de birouri unde vor fi instalate toate echipamentele de specialitate necesare. La finalizarea sa, Centrul de afaceri de lângă Braşov va avea 27 de angajaţi, iar în cadrul său vor activa cel puţin 15 microîntreprinderi, 7 întreprinderi mici şi 1 întreprindere mijlocie, care vor cuprinde minimum 350 noi locuri de muncă.
“Municipiul Braşov şi arealul său metropolitan reprezintă o zonă foarte importantă pentru investitori, la nivelul Regiunii Centru. Prin acest sprijin pe care îl oferă Uniunea Europeană, respectiv finanţarea nerambursabilă a investiţiilor în centre moderne de afaceri, în crearea de spaţii utile şi noi locuri de muncă, se creează facilităţi economice pentru cetăţenii întregii zone. Proiectele din mediul privat care atrag astfel investiţii sunt susţinute şi încurajate să se dezvolte, lucru care este benefic pentru dezvoltarea în ansamblu, atât a municipiului, cât şi chiar a Regiunii Centru. Acum, după semnarea contractului de finanţare suntem pregătiţi să acordăm întregul nostru sprijin investitorului beneficiar al fondurilor, pentru ca proiectul să fie implementat corespunzător şi la timp. În acest fel utilizăm judicios fondurile europene alocate regiunii noastre pe acest domeniu al Programului Operaţional Regional. Practic, în acest moment am contractat integral suma de 28,43 milioane euro de care dispunem, dar încă mai sunt proiecte depuse, aflate în faza de evaluare sau precontractuală, precum şi în lista de rezervă,” a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com