Investiţie de şapte milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaze naturale din Alba

30 iulie 2012 17:111 comment

În acest an, E.ON Gaz Distribuţie investeşte 7 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaze naturale din judeţul Alba. E.ON Gaz Distribuţie îşi propune să înlocuiască, în acest an în judeţul Alba, circa 26 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale. Peste 6 milioane de lei au fost investiţi anul trecut pentru creşterea siguranţei şi a calităţii serviciilor de distribuţie a gazelor naturale.
Obiectivele majore ale companiei E.ON Gaz Distribuţie sunt îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei distribuţiei gazelor naturale pentru consumatori şi în acest scop, compania derulează în fiecare an importante proiecte de modernizare a reţelei, în zonele în care operează.
Pentru judeţul Alba, E.ON Gaz Distribuţie a dezvoltat mai multe proiecte prin care îşi propune înlocuirea, în următoarea perioadă, a circa 26 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Cugir, Sâncel, Petrisat şi Noşlac.
„Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale, precum şi la sporirea confortului consumatorilor care vor beneficia de servicii de distribuţie calitativ superioare”, a declarat Virgil Metea, directorul general E.ON Gaz Distribuţie S.A.
În municipiul Alba Iulia, compania va înlocui circa 2,5 kilometri de conducte şi branşamente pe străzile Take Ionescu, Morii, Zlatnei iar 500 metri de conducte vor fi reamplasaţi pe strada Mihai Viteazu, în scopul punerii în valoare a fortificaţiilor de tip Vauban pe latura de vest a Cetăţii.
În localitatea Blaj, aproape 5 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi pe străzile Axente Sever, V. Suci şi I.H. Rădulescu.
La Sebeş vor fi înlocuiţi circa 3,5 kilometri de conducte şi branşamente, pe străzile Sava Hentia, Aleea Lac, Nicolae Iorga, Radu Stanca, Tudor Vladimirescu, Vânători şi Lucian Blaga.
Nu în ultimul rând, compania şi-a propus să reabiliteze reţelele de distribuţie, pe o lungime totală de aproximativ 14 kilometri, în localităţile Ocna Mureş, Petrisat, Cugir, Sâncel şi Noşlac.

În 2011, în judeţul Alba au fost modernizaţi circa 35 km de reţea

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com