Iohannis a promulgat Bugetul pe 2017

16 februarie 2017 16:260 comments

Iohannis

Preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat joi, 16 februarie 2017, Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale pe 2017.

Bugetul 2016: 231 miliarde de lei
Bugetul 2017: 253 miliarde de lei.

Liderii PSD (inclusiv primul ministru Sorin Grindeanu) s-au plâns în ultimele zile de faptul că preşedintele Iohannis întârzie promulgarea Legii Bugetului de Stat.
Într-o foarte scurtă declaraţie de presă preşedintele Iohannis a declarat:

„Aşa cum am promis la începutul săptămânii, am făcut o analiză a bugetului. Aceasta a confirmat ce am spus și data trecută, veniturile sunt prea optimiste, cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare, abrdarea hiperoptimistă se poate vedea făcând o comparație cu veniturile de anul trecut.

Există prevăzute credite de angajament pentru o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde.

Totuși, am promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget.

În cursul acestui exercițiu bugetar cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate!

Este de așteptat ca președintele să vorbească despre referendumul pe tema justiției, pe care l-a anunțat după adoptarea controversatei ordonanțe 13 pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, care a fost între timp abrogată.

De la Cotroceni se aşteaptă o decizie privind data referendumuluişi stabilirea întrebării la care românii vor fi chemaţi să răspundă.

De asemenea, bugetul aşteaptă undă verde din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului are ultimul cuvânt în această privinţă – trebuie să decidă dacă îl promulgă sau în trimite înapoi în Parlament, pentru reexaminare”.

 

Foto: presidency.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com