IPJ Alba: Amenzi de aproape 300.000 de lei in 3 zile

15 mai 2017 17:350 comments

Acţiune cu efective mărite desfăşurate de oamenii legii în perioada 12–14 mai 2017: poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au desfăşurat acţiuni cu efective mărite, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

Oamenii legii au participat la 66 de acţiuni punctuale şi controale, pe liniile de muncă din competenţa poliţiei, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

În urma acestor acţiuni, polițiștii au constatat 66 de infracţiuni:
-9 de natură judiciară
-5 de natură economică
-9 la regimul armelor şi al substanţelor periculoase
-19 infracţiuni rutiere
-3 la Codul Silvic
-21 alte genuri de infracţiuni

De asemenea au fost constatate 1.025 de abateri de natură contravenţională.

În urma acestor sancţiuni au fost date amenzi în valoare de 296.811 lei.

Dintre abaterile contravenţionale, 152 au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 686 la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 50 pentru încălcări ale normelor legale privind activităţile de natură economică, 19 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, iar restul la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 337 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 27 pietonilor ce s-au angajat în traversări neregulamentare iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În plus, au fost reţinute 47 de permise de conducere, din care 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au indisponibilizat 4 arme ai căror proprietari nu a respectat prevederile legale privind deţinerea, au constatat 9 infracțiuni şi au confiscat 46 de kilograme de produse de protecţie a plantelor.

Poliţiştii de investigaţii criminale au constatat 9 infracțiuni de natură judiciară, au făcut 27 de verificări la persoanele arestate la domiciliu, au dat în urmărire 6 persoane, au depistat două persoane urmărite şi 3 minori plecaţi voluntar de la domiciliu, au făcut 3 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii.

În ceea ce priveşte controalele la diverse societăţi comerciale, au fost constatate 5 infracţiuni, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 4.542 lei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com