IPJ Alba derulează în această săptămână campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

30 septembrie 2013 14:471 comment

1Începând de azi, 30 septembrie 2013, pe parcursul a cinci zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, cea de a VIII-a ediţie, în cadrul căreia vor fi desfăşurate intense activităţi cu caracter informativ-preventiv, pe linia principalelor priorităţi de acţiune ale inspectoratului, activităţi dedicate siguranţei cetăţenilor.
Ca de fiecare dată, poliţiştii structurii de prevenire beneficiază de sprijinul colegilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii şi combaterii comiterii de infracţiuni.
Azi, 30.09.2013, începând cu ora 11,00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat programul activităților planificate a se desfăşura în acesta an în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”
Astfel, ziua de azi, 30 septembrie, este dedicată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe, poliţiştii urmând să se întâlnească cu administratorii asociaţiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la importanţa montării sistemelor de securitate în scările blocurilor. De asemenea vor atrage atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, precum şi modalităţile de depozitare în siguranţă a materialelor pentru casele aflate în construcţie.
Marţi, 01.10.2013, vor fi desfăşurate activităţi ce au drept scop prevenirea infracțiunilor de tâlhărie. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ şi vor prezenta materiale care vizează pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi a cadrelor didactice. Astfel de activităţi vor fi desfăşurate de asemenea în parcuri, pieţe săptămânale, târguri, gări, autogări, mijloace de transport în comun şi centre de zi pentru vârstnici.
Ziua de miercuri, 02.10.2013, este dedicată prevenirii delicvenţei juvenile. Vor fi desfășurate întâlniri cu elevii cu temele Delincvenţa juvenilă – o problemă reală, Cauze şi consecinţe ale delincvenţei juvenile; Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, Prevenirea absenteismului şcolar, Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice). De asemenea vor fi desfăşurate activităţi de informare privind prevenirea implicării minorilor în săvârşirea de fapte antisociale în centrele de protecţie rezidenţiale şi centre educaţionale (casele de copii).
Joi, 03.10.2013, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea victimizării minorilor, elevii urmând să fie informaţi cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, consecinţele consumului de droguri şi prevenirea traficului de minori.
Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere. Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier.
De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.
Tot vineri, între orele 10,30 -14,30 la Centrul de informare rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc lecţia deschisă intitulată „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa elevi din clasele V – VIII din şcolile gimnaziale din Alba Iulia.
Şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a subliniat importanța activităţii de prevenire şi le-a mulţumit celor prezenţi pentru buna colaborare şi implicare în programele şi proiectele iniţiate de poliţie.
La conferinţa de presă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel precum şi directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Alba, Sorin Valerian Chirilă, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba care au apreciat ca foarte bună colaborarea cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, exprimându-şi disponibilitatea atât pentru continuarea proiectelor comune cât şi pentru iniţierea de noi proiecte cu caracter preventiv, menite să aducă un plus de siguranţă cetăţenilor din judeţul nostru.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com