IPJ Alba ne informeaza

20 martie 2018 18:460 comments

Alege viaţa!         

 

În săptămâna trecută, poliţiştii din Alba au aplicat peste 550 de sancţiuni participanților la traficul rutier care au ignorat regulile privind utilizarea centurii de siguranţă şi folosirea telefonului mobil.

 

În perioada 12 – 18 martie a.c., în conformitate cu Programul European TISPOL – SETBEALT, poliţiştii din judeţul Alba au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop impunerea utilizării centurilor de siguranţă și a dispozitivelor de retenție omologate precum şi folosirea telefoanelor mobile echipate cu accesorii de tip ”mâini libere”.  

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 2.907 autovehicule şi au aplicat, în total 1.421 de sancțiuni contravenţionale şi au constatat 21 de infracțiuni rutiere.

 

Dintre amenzile aplicate, 531 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 39 pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv ”mâini libere”, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Din cele 21 de infracțiuni, 6 au fost de conducere sub influenţa alcoolului, 10 de conducere fără permis şi 5 de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

Reţinut de poliţişti

 

Polițiștii din Cugir l-au reţinut pe un tânăr din oraş care este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, violenţă în familie şi distrugere.

 

La data de 19 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un tânăr de 18 ani, din Cugir, ce este cercetat pentru fapte de lovire, distrugere şi violenţă în familie, reclamate poliţiei la data de 16 martie a.c.

 

Se pare că, în seara zilei de 13 martie, tânărul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi distrus uşa locuinţei concubinei sale după care s-ar fi deplasat la locul de muncă al acesteia unde a agresat-o atât pe ea cât şi pe o colegă a ei.

 

Ulterior, tânărul s-a sustras cercetărilor, însă ieri, 19 martie, a fost identificat şi reţinut de poliţişti.

 

Urmează ca azi, 20 martie, să fie prezentat în faţa Procurorilor Parchetului de lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

 

Accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unui pieton

 

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 15.15, un bărbat de 69 de ani, din comuna Lupşa, s-a angajat în traversarea Drumului Naţional 75, pe raza comunei Lupşa, fără să se asigure în mod corespunzător, împrejurare în care a fost acroşat de un autoturism ce era condus de un tânăr de 20 de ani, din Abrud.

 

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Cîmpeni unde a rămas internat.

 

Cercetările sunt continuate.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 21.03.2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com