IPJ Alba va informeaza

26 aprilie 2018 18:592 comments

Reţinuţi pentru furturi

 

Poliţiştii din Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au identificat 6 bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, bănuiţi de comiterea de furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, cu prejudicii totale de peste 230.000 lei. 4 au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor.  

 

La data de 25 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din Blaj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au identificat 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, 3 din Alba Iulia şi 3 din Blaj, ce sunt bănuiţi de comiterea a două furturi cu prejudicii în valoare totală de 239.000 lei.

 

Se pare că, în noaptea de 22/23 august 2017, 3 dintre bănuiţi, ar fi pătruns, prin efracţie, într-o casă de amanet din Teiuş şi ar fi sustras un seif în care se aflau bijuterii în valoare de 209.000 lei şi suma de 5.066 lei.

 

Ulterior, în data de 16 ianuarie a.c., doi dintre bărbaţii ce ar fi participat la furtul de la Teiuş, împreună cu alţi doi bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj şi ar fi sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei.

 

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite de comiterea furturilor, ieri, 25 aprilie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii (3 în municipiul Alba Iulia şi 3 în municipiul Blaj) la domiciliile persoanelor vizate, ocazie cu care au fost indisponibilizate 4 autovehicule.

 

Se pare că, unul dintre autovehicule ar fi fost folosit în activitatea infracțională, iar celelalte 3 ar fi fost dobândite ca urmare a acestei activităţi.

 

La percheziţii au participat şi poliţişti ai Serviciului Pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba precum şi jandarmi.

 

Faţă de 4 dintre bărbaţi (doi din Alba Iulia şi doi din Blaj), a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 26 aprilie, să fie prezentaţi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Aiud şi Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetările sunt continuate,pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor vizate şi recuperarea prejudiciilor.

 

 

 

Infracțiuni rutiere

   

La data de 25 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu, în timp ce acţionau pe raza localităţii Ighiu, au depistat un autoturism ce nu avea plăcuţe de înmatriculare.

 

Poliţiştii au urmărit autoturismul, iar la scurt timp l-au oprit.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, aceştia au constatat că şoferul autoturismului, un bărbat de 44 de ani, din comuna Ighiu, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul nu este înmatriculat în circulaţie.

 

Faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 10.10, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe un tânăr de 25 de ani, din Sebeş, în timp ce circula, pe strada Lucian Blaga din Sebeş, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fără ca mopedul să fie înmatriculat.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 27 aprilie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                                  

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com