IPJ ALBA VA INFORMEAZA

24 aprilie 2018 14:210 comments

Un bărbat de 46 de ani, urmărit pentru că se sustrăgea executării unei pedepse pentru trafic de droguri, a fost prins de poliţiştii din Alba, în judeţul Ilfov.

 

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Ilfov şi de poliţişti ai Direcției Operaţiuni Speciale,  l-au identificat, pe raza localităţii Clinceni, judeţul Ilfov, pe un bărbat de 46 de ani, din municipiul Blaj, judeţul Alba, urmărit la nivel naţional şi internaţional.

 

Bărbatul se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 11 ani  închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei.       

 

Prinşi în flagrant

 

Vigilenţa unui cetăţean a dus la prinderea, în flagrant, a doi tineri ce încercau să spargă maşini parcate. Poliţiştii au stabilit că cei doi tineri ar fi încercat să sustragă bunuri din 3 autoturisme şi ar fi reuşit să fure într-un altul. 

 

La  data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 01.10, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că a observat două persoane ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism ce era parcat pe strada Energiei.

 

În zonă, s-a deplasat, imediat, un echipaj de siguranţă publică, care a depistat, în flagrant delict, doi minori, de 14 şi 15 ani,  în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un alt autoturism, ce era parcat pe strada Alexandru cel Bun.

 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cei doi minori ar mai încercat să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe aceeaşi stradă şi ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe strada Liviu Rebreanu, iar din interiorul acestuia ar fi sustras mai multe scule.

 

Faţă de cei doi minori, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

Mandate executate

 

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 59 de ani, din Blaj, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Alba.

 

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani și 8 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor, pentru săvârșirea infracțiunilor  de tentativă la omor și violare de domiciliu

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au identificat şi reţinut pe un bărbat 31 de ani, din Cugir, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Piteşti.

 

Bărbatul a fost condamnat la 9 luni închisoare pentru introducerea, în penitenciar, de telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă, faptă prevăzută de art.185 alin 1 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

Alege viaţa

 

În săptămâna ce a trecut, poliţiştii din Alba au depistat 1.172 de conducători auto ce au depășit limita legală de viteză. Faţă de 7 dintre aceştia, complementar sancţiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere pentru că au depășit limita legală  cu peste 50 de kilometri/oră.

 

În perioada 16 – 22 aprilie 2018, poliţiştii rutieri din Alba au aplicat 1.172 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Acţiunea  a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL şi a avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor rutiere privind viteza.

 

Alţi 316 participanţi la trafic au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 863.040 lei.

 

Faţă de 7 conducători auto, complementar sancţiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, ca urmare a faptului că au fost depistaţi circulând cu o viteză mai mare de 50 de kilometri/oră decât limita maximă admisă.

 

Infracțiuni rutiere

 

 

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 23.47, poliţiştii rutieri din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un camion, pe strada Vasile Goldiș din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii Postului de Poliţie Unirea l-au identificat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Unirea care a condus un autoturism, pe strada Parcului din comună, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 18.40, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe raza comunei Meteş.

 

Un bărbat de 36 de ani, din comuna Meteş, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu stâlpul unei porţi.

 

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, însă, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 15.15, poliţiştii Secţiei 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul i-a fost încredinţat tânărului, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către un bărbat de 52 de ani, cu toate că ştia că nu posedă permis de conducere.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, iar faţă de bărbatul ce i-a încredinţat autoturismul, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ” încredințarea  unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie ca nu posedă permis de conducere”

 

 

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj  l-au depistat de pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza comunei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 21.15, poliţiştii din Cugir l-au identificat pe un tânăr de 26 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada  Carpaţi din oraş, fiind sub influenţa alcoolului.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 24 aprilie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                                  

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com