IPJ Alba:Poluarea de pe râul Sebeş nu se confirmă

23 iulie 2013 15:101 comment

DSCN2388Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetările privind o posibilă poluare a Râului Sebeş.
Cu ocazia primelor cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că, pe raza localităţii Petreşti, apa râului Sebeş avea culoarea albă datorită deversării în albia râului a unui lichid de culoare albă dintr-o conductă aparţinând unei fabrici de hârtie, situată pe raza localităţii Petreşti.
Poliţiştii au deschis o anchetă, in cauză, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de “poluarea prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”, iar la faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, precum şi ai Apelor Române – Filiala Alba, care au prelevat probe din trei puncte diferite ale râului Sebeş, precum şi de la staţia de epurare a apei aparţinând fabricii de hârtie.
Cu ocazia cercetării la faţa locului nu au fost identificate efecte negative asupra faunei din râu.
În cursul zilei de luni, Poliţia municipiului Sebeş a fost informată de către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, că valorile indicatorilor analizaţi nu depăşesc limitele normale, astfel că “nu se confirmă poluarea pe râul Sebeş”.
În cauză cercetările sunt continuate, urmând ca dosarul să fie înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru a dispune măsurile ce se impun.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com