Jandarmeria Alba a salvat un turist!

3 februarie 2017 20:030 comments

Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Şugag au intervenit oportun pentru salvarea unei turist blocat în zăpadă.

IMG_2126

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, vineri, 03 februarie a.c., la ora 00.10, despre faptul că o persoană are nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se afla a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 03.00 subofiţerii au ajuns la faţa locului, zona Obârşia Lotrului, la  limita cu judeţul Vâlcea unde au identificat şi au scos din zăpadă un alt autoturism al cărui proprietar nu solicitase ajutor la nr. 112 iar la vederea jandarmilor acesta cerându-le sprijinul. După deszăpezire persoana în cauză a fost condusă către municipiul Sebeş în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi. Concomitent s-a luat legătura cu persoana care a iniţiat intervenţia jandarmilor la nr. 112 reieşind faptul că aceasta a fost identificată şi transportată în siguranţă de către un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vâlcea.  

Reamintim turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com